10. juuni 2024

Vanaroosa.

 

"Pole üldse minu värv", mõtlesin kui tellitud vanaroosad lõngad kätte sain. Seetõttu nad aastateks sahtlisse seisma jäidki ning see võis olla ka põhjus, miks ma isegi siis, kui juba olin otsustanud MIDAGIGI nendest lõngadest kududa, neile kohe õiget mustrit/lõiget ei leidnud.

Aga lõpp hea - kõik hea! Lõpuks ikkagi leidsin sellele lõngale sobiva mustri ja juhtus nii, et kudum ise tuli täpselt nii pikk ja lai, et sobib kanda nii pükste kui seelikuga. Ja mis eriti hea - ma avastasin, et vanaroosa klapib kokku päris mitme värviga, nt erinevate sinistega, mustaga, valgega, kreemikate ja pruunide toonidega. 
Lõng: Rowan Cotton Cashmere (50g/125m; 85% puuvilla, 15% kašmiiri), mida kulus 7 tokki ehk 350 grammi.

Vardad olid numbriga 3 mm.

Mustreid sättisin ise kokku, aga keskmine motiivirida pärineb raamatust "250 Japanese knitting stitches" (autor: Hitomi Shida). 

Lõng ise on muidugi supermõnus: hea kududa, pehme kanda. Tundub, et kaunid tulevad sellega nii palmikud kui pitsilisem kude. Kampsun sobib nii jahedaks suveks, kui soojemaks talveks. 
Selg jäi lihtne, mustriks vaid väikesed pahempidisilmustest täpikesed. 
Pildid tegime maikuus Lõuna-Saksamaal, Karlsruhe linnas. 
Karlsruhe Tehnoloogiainstituudis (KIT) õpib mu kolmas, noorim poeg. Käisime temal külas. 
Karlsruhes elab üle 300 tuhande inimese. Linn jääb Frankfurdist umbes tunnise autosõidu kaugusele. Sellel teekonnal soovitan läbida ka imekauni Heidenbergi linna.
Ülemisel fotol on Karlsruhe loss. Karlsruhe linn on kavandatud nii, et selle keskel asub loss, millest kiirgab välja 32 tänavat nagu ratta kodarad. Lossis on (päris suur) ajaloomuuseum, aga saab ka ainult torni külastada (soovitan seda teha, kuna vaade on hea ja tornipilet maksab vaid 4 eurot).
Karlsruhe linna juures kõrgub mägi, kuhu saab nii köisraudteega kui ka autoga. Mäel on avar, mitmetasandiline vaateplatvorm (hea koht piknikuks), mis avaneb linnale, ja vana (mahajäetud) loss. 
Meie sõitsime mäele autoga. Kesklinnast siia tulemine võttis aega 15-20 minutit.
Ülikoolilinnak on mõnusalt roheline (haljastus pakkus varju nii päikese kui ka suure tuule eest). Suurem osa hooneid on suhteliselt vanad. Tudengid sõidavad erinevate hoonete vahel ringi muidugi jalgratastega. 

Instagrammis @annelikudugurmee 

Facebookis @kudugurmee